LogoОбщи условия

Общи условия

 1. Цел на Общите условия.

  1. Настоящите условия имат за цел да регулират отношенията между сайта и клиентите на фирменият каталог на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД , както и нашите взаимни права и задължения. Ако пазарувате от този интернет магазин вие се съгласявате с общите условия за ползване.
  2. Посещавайки сайта Folaxan.bg вие се съгласявате да спазвате следните "Условия за ползване". Ако не желаете да спазвате "Условията за ползване", моля не използвайте този сайт.
  3. Сайтът Folaxan.bg е собственост на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД.
  4. Цените на всички артикули в сайта Folaxan.bg се калкулират единствено в български левове.
 2. Как се осъществява доставката и плащането?

  1. Доставката се осъществява чрез куриер в рамките на 2 работни дни.
  2. Плащането се осъществява чрез наложен платеж при получаването на пратката.
  3. Мога ли да поръчам продуктите и по телефона?
   Да! Всички продукти могат да се поръчат и на фирмения телефон: +359 895 562 839.
  4. Каква е цената на доставката?
   Когато поръчката е на стойност над 200 лева доставката на продуктите е безплатна и вие заплащате единствено стойността на продуктите. Когато цената е под 200 лева, при правенето на поръчката ще получите информация за стойността на доставката.
  5. След пускането на всяка поръчка в Folaxan.bg, ще получите обаждане от наш консултант за потвърждение на поръчката. След потвърждението, е сключен договор между Folaxan.bg  и потребителя. Ако не получите обаждане за потвърждение в рамките на 48 часа, свържете се с нас чрез фирмения телефон: +359 895 562 839.
 3. Условия за предоставяне на лични данни.

  1. Регистрирайки се в сайта Folaxan.bg, клиентът трябва да предостави част от личните си данни, необходими за изпълнение на поръчката.
  2. Данните, които клиента предоставя на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД са : име, град, адрес, телефон и електронна поща.
  3. ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД. няма за цел да иска данни, които са защитени от Закона за Защита на Личните Данни. Folaxan.bg поема задължението, че предоставените лични данни, няма да бъдат публично обявявани или предоставяни на трети лица. ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД гарантира, че личните контакти на клиентите няма да бъдат използвани за злоупотреба или нежелани съобщения, които са извън дейността на търговеца. ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД носи отговорност пред закона за използване на личната информация на своите клиенти.
 4. Условия за отказ на поръчка.

  1. Всеки клиент на Folaxan.bg има право да откаже изпратена поръчка в следните случаи:
   • Поръчката не е предварително потвърдена.
   • Сгрешен наложен платеж.
   • Ако потребителя получи различни, или не е получил всички поръчани продукти.
   • Ако потребителя получи продукти с дефекти, изтекъл срок на годност или отворена опаковка.
  2. Клиента няма право да се откаже от поръчката в следните случаи:
   • Ако е потвърдил поръчката и не съществува нито един от посочените в  4.1 случаи.
   • Ако потребителя сам е сгрешил избора на поръчаните продукти.
   • Ако единствената причина за отказа е недоволството на клиента от положителните ефекти на продукта.
   • При появата на негативни ефекти от продукта, при условие, че са предизвикани от една от съставките и потребителя знае за непоносимостта си към нея или ако изрично е посочено консултирането с лекар и проявата на симптомите в противопоказанията , но потребителя е действал по свое усмотрение.
  3. Връщането на поръчка може да се осъществи само, ако изпратените продуктите се върнат в добър търговски вид и придружени с издадената към тях касова бележка.
  4. Ако отказът е по вина на Folaxan.bg,  разходите за връщане на поръчката се поемат от продавача.
  5. Ако отказа е по вина на потребителя, и  Folaxan.bg е дал съгласието си , разходите са за сметка на купувача.
  6. Отказ на поръчка може да се осъществи в рамките на 14 дни от получаването на продуктите.
 5. Невъзможност търговецът да достави стоката.

  1. При невъзможност Folaxan.bg да изпълни поръчката, вашата заявка ще бъде приета и ще получите повторно обаждане веднага след като стоката бъде в наличност.
  2. Folaxan.bg не носи отговорност и не дължи неустойки при изчерпването на количествата на даден продукт.
 6. Издаване на Касов Бон.

  1. Folaxan.bg има за цел да спазва финансовите закони на Република България и се задължава да издава касов бон за стойността на поръчаните продукти.
  2. При неналичието на касов бон в изпратена поръчка, може да изисквате такъв.
  3. На касовата бележка са предоставени всички данни за юридическото лице  ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД.
 7. Предоставяне услуги и стока от Folaxan.bg.

  1. Folaxan.bg предоставя на своите клиенти стоки свързани със здравословно хранене.
  2. Folaxan.bg за момента не предлага и не осъществява доставки към лица, които имат качеството потребител по ЗЗП за следните категории стоки:
   • Лекарства и хомеопатични продукти;
   • Други продукти, представяни с лечебно въздействие;
  3. Folaxan.bg осъществява продажба по ЗЗП на хранителни добавки от дистанционни разстояние на юридически и физически лица.  Онлайн магазин Folaxan.bg спазва Наредба № 47, влязла в сила от 28.12.2004 г. относно хранителните добавки и добавките към храните. Всички продукти, които онлаийн магазин Folaxan.bg предлага НЯМАТ за цел да лекуват или третират медицински заболявания и състояния!
 8. Задължения на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД относно предоставянето на информация на купувача.

  1. Folaxan.bg се задължава да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
   • Всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
   • Цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
   • Срок на годност.
 9. Отговорност при неправилна употреба на продукти.

  1. Всички продукти индексирани на сайта Folaxan.bg не са лекарствени средства и по никакъв начин не трябва да се използват като такива. Сайтът  по никакъв начин не носи отговорност при употреба на продуктите като лекарствени средства!
  2. Folaxan.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта. Преди употреба задължително се консултирайте с лекар или специалист относно начина на приемане на продуктите.
  3. Бременни жени , кърмящи майки и деца под 18 години задължително да се консултират с лекар или специалист преди да употребяват предлаганите продукти. Folaxan.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
  4. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване задължително се консултирайте с лекар  или специалист преди да приемате предлаганите продукти Folaxan.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
  5. Информацията на Folaxan.bg има информативен характер и по никакъв начин не следва да влияе на избора и начина на приемане на продуктите индексирани на сайта. Използвайте информацията на сайта само на ваша отговорност.
 10. Авторски и рекламни права.

  1. Folaxan.bg се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки
  2. Всички графични материали, изображения и цялото съдържание на сайта е собственост на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД. Използването им без изричното писмено разрешение е противозаконно.
  3. Сайтът не носи отговорност за достоверноста и точноста  на материалите публикувани на сайта.
 11. Промяна на условията.

  1. Folaxan.bg запазва правото си да променя настоящите условия за ползване без предварително да предупреждава потребителите за това.
 • Folaxan.bg е собственост на ТЕРКОН БЪЛГАРИЯ ООД,
 • адрес: гр. Пловдив, бул. Княгиня Мария Луйза 72
 • телефон за контакти: +359 895 562 839
 • ел. поща: info@folaxan.bg